Начало Пловдив днес Започна монтирането на новите автобусни спирки

Започна монтирането на новите автобусни спирки

Заместник-кметът на Община Пловдив  инж. Димитър Кацарски присъства при поставянето на първия модул по актуализираната концесия за 314 спирки на масовия граски транспорт в града.

  Обновлението започна от ул. „Гладстон” пред Градския  дом на културата „Борис Христов”, където останките от предишния заслон бяха разчистени преди няколко дни.

 До 16 април се предвижда модерни модули да бъдат монтирани на още 7 автобусни спирки: пред паметника на Съединението на бул. „Шести септември”, срещу Общинска банка на бул. „Цар Борис ІІІ – Обединител”, до Военна Болница и срещу автогара „Юг” на бул. „Христо Ботев”, пред бившето кино „Космос” и при кръстовището с ул. „Преслав” преди подлеза на „Гладстон”, както и пред Панаира.

 В момента са внесени за разглеждане от експертия съвет към общината около 70 спирки. 50 от тях са вече одобрени и  предстои издаване на разрешение за поставянето им. На някои от спирките ще бъде поставен и търговски модул. Всяко конкретно място се одобрява от експертите, уточни инж. Кацарски.

5,445 total views, no views today