Начало Събития Звездно събитие в Пловдив – концерт БАРОК И ДЖАЗ

Звездно събитие в Пловдив – концерт БАРОК И ДЖАЗ

За пореден път благодарение на Община Пловдив градът под тепетата става домакин на звездно събитие в рамките на Европейския музикален фестивал. На 22 април 2013 г. от 19.00ч. в залата на Драматичен театър – Пловдив ще се състои концерт БАРОК И ДЖАЗ с участието на американския тромпетист Рекс Ричардсън, джаз трио Ангел Заберски – син, Борис Таслев и Стоян Янкулов – Стунджи и оркестъра на Класик ФМ радио с диригент  Григор Паликаров. Програмата включва произведения на Томазо Албинони и Джузепе Тартини, както и специално подготвени за концерта джазови композиции.

 Младият тромпетист Рекс Ричардсън вече има зад гърба си сериозен творчески опит в сферата на класическата и джазова музика. Началото слага през 1995г., създавайки своя формация „Рътъм енд Брас”. Изнася съвместни концерти със знаменития квинтет  на Джо Хендерсън, с Уилям Русо Чикаго джаз ансамбъл, симфонични оркестри и т.н. Преподава тромпет в Тринити колидж оф мюзик – Лондон и Университета във Вирджиния. Не случайно, независимо от младостта му, той е избран за лице на музикалния гигант Ямаха.

 Билетите за концерта са на цени от 10, 16, 20 лв. и се продават на касата на Държавна опера – Пловдив и на касата на пл. „Ст. Стамболов” / до Общината /.

 Концертът се организира от отдел „Култура” на Община Пловдив и Кантус фирмус – София.

6,832 total views, no views today