Начало Пловдив днес Здравко Димитров положи клетва и прие ключа на Пловдив

Здравко Димитров положи клетва и прие ключа на Пловдив

DSC_1385 (Copy)

Новоизбраният кмет на Пловдив Здравко Димитров встъпи в длъжност днес. Заедно с него клетва положиха и всички районни кметове и общински съветници, а след това новият градоначалниик прие ключа на Пловдив от своя предшественик Иван Тотев. Церемонията се състоя в Историческия музей, чиято сграда е построена специално за Народното събрание на Източна Румелия.

В първото си слово пред Общинския съвет кметът Здравко Димитров призова за диалог и консенсус при решаване на проблемите на града.

„Да си кмет на Пловдив е голяма отговорност. От решенията, които ще вземем този мандат зависи с каква скорост градът ще се развива следващите 10-20 години“, заяви в речта си Димитров. „Днес няма да влизам в политическа полемика с моите опоненти, достатъчно говорихме по време на предизборната кампания. Проблемите са ясни за всички ни и по важните приоритети видимо нямаме разминаване. Важно е, всеки ден в следващите години да помним, че пловдивчани очакват от нас да ги решаваме. Никой не по-голям от Пловдив“, подчерта новият кмет.

Заедно със Здравко Димитров се заклеха и шестимата районни кметове, Георги Стаменов („Централен“), Костадин Язов („Южен“), Стоян Алексиев („Северен“), Иван Стоянов („Източен“), Костадин Димитров („Тракия“) и Димитър Колев („Западен“).

Областният управител Дани Каназирева призова общинските съветници и кметовете да управляват отговорно и със сърце, винаги близо до хората.

Пловдивският митрополит Николай благослови присъстващите и отправи своите пожелания за успешен мандат. „Нека Божият дух ви осени за достойно и богоугодно служение. Бъдете достойни труженици на доброто, на правдата, на истината, на мира. С Божията помощ на добър час!“, пожела владиката.

С таен вот и подкрепа от 37 гласа за нов председател на Общинския съвет в Пловдив беше избран Александър Държиков от групата на ПП ГЕРБ. Другият кандидат за поста беше Веселка Христамян от Демократична България. „Благодаря ви за доверието, с което ме избирате да ръководя следващия мандат работата на ОС Пловдив. Нека не забравяме, че пловдивчани са ни гласували доверие да работим за тяхното благоденствие и за просперитета на нашия красив град“, заяви Държиков.

Литийно шествие съпроводи новия кмет на Пловдив Здравко Димитров от митрополитския храм „Света Марина“ до сградата на Община Пловдив. Това се случва за първи път в новата история на Пловдив. Шествието пое по Главната улица под камбанен звън веднага след тържествения молебен за успех на новия кмет, който Пловдивският митрополит Николай отслужи в „Света Марина“. На него присъстваха общински съветници, районните кметове и кмета.

DSC_1181 (Copy)DSC_1405 (Copy)

DSC_1282 (Copy)DSC_1205 (Copy)

DSC_0920 (Copy)DSC_0933 (Copy)

7,243 total views, no views today