Начало Актуално Илко Василев-Базѝлео и Светлин Стайков следват посоките на любовта в авторски концерт

Илко Василев-Базѝлео и Светлин Стайков следват посоките на любовта в авторски концерт

Илко Василев-Базѝлео и Светлин Стайков

23.09.2022

Пловдивският вокално-китарен тандем представя проект с 14 заглавия на сцена „Ядрото“ в „Капана“ на 15 октомври, входът е свободен

Изразителни мелодии, ярки текстове и стилни поп, рок и фънки аранжименти представят певецът Илко Василев-Базѝлео и китаристът Светлин Стайков в проекта „Посоки. Авторски вокално-китарен концерт“. Той включва 14 песни изцяло на български език. Музикалното събитие ще се проведе на 15 октомври (събота) 2022 г. от 16 часа на откритата сцена „Ядрото“ в квартал „Капана“ и се реализира с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар на града. Входът е свободен.

Песните са създадени специално за проекта „Посоки. Авторски вокално-китарен концерт“ от пловдивския тандем Илко Василев-Базѝлео и Светлин Стайков и ще бъдат изпълнени за първи път по време на събитието. „Подходящи са за всяка възрастова група и са насочени към най-широка аудитория“, уверяват двамата музиканти.

Съсредоточие на „посоките“ е любовта, чиято способност да променя всичко отвежда до внушението, че още много от доброто предстои. Илко Василев-Базѝлео и Светлин Стайков го отправят с ясно доловима усмивка. С експресивната емоционалност и лиризъм при изпълненията проектът „Посоки. Авторски вокално-китарен концерт“ отваря широка врата с приятелско намигване към ценителите и почитателите на мелодичните парчета, заредени с потенциал за превръщане в хитове.

Сред достойнствата на авторския вокално-китарен концерт е фактът, че песните са с текстове на български език. Музиката и аранжиментите са авторски и са в съзвучие едновременно с модерните тенденции от световната сцена и с родните традиции в съвременен контекст.

Илко Василев-Базѝлео е вокален изпълнител, изявяващ се в стиловете поп, аренби, рок и джаз. Притежава над 15-годишен опит като певец в пиано барове, на клубни сцени и по корпоративни партита. Има многобройни награди и участия в конкурси и фестивали в България. Илко Василев–Базѝлео изпълнява авторски песни на български и на английски език. Пише музика и текстове на песни и за други изпълнители. Има участия в разнообразни проекти – поп-оперно вокално трио, вокално-клавирни и вокално-китарни дуети, рок група. Завършил е „Поп и джаз изпълнителско изкуство“ в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и има образователно-научна степен „доктор“ по музика.

Светлин Стайков има 4 авторски албума: „Morning“, „Colours and Shades“, „Crossing Influences“, „Made in Майна“. Свири на китара в джаз формацията „Бигбенд Пловдив“. Концертира в различни формации по престижни събития като „Пловдивски Джаз вечери“, „Джаз фестивал Хасково“, „Джаз фестивал Русе“ и в музикални клубове в страната. Аранжира и композира в различни стилове. Завършил е Средно музикално училище „Христина Морфова“ в Стара Загора и Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. От 1997 година работи като преподавател по китара и тонрежисьор в „Нов Музикален център“. Преподава „MIDI и звуков синтез“ и „Дигитална аудио обработка“ в АМТИИ.

3,323 total views, no views today