Начало Актуално Кметът Здравко Димитров впечатлен от напредъка на строителството на стадион „Христо Ботев“

Кметът Здравко Димитров впечатлен от напредъка на строителството на стадион „Христо Ботев“

2020-12-30_13-33-53 2020-12-30_13-33-53-2

Кметът Здравко Димитров лично инспектира  строителните дейности на стадион „Христо Ботев“. Той пристигна по обяд на внезапна проверка и остана впечатлен от мащабните дейности, които вървят на обекта в момента. В проверката участваха също зам.-кметовете Тодор Чонов и Пламен Райчев.

„Изключително съм доволен от това, което виждам. На стадиона наистина се действа с размах, виждам колко много са работниците. Радостен съм, че стъпих на родна земя, всички знаят, че съм привърженик на ФК „Ботев“. Искам и двата стадиона да бъдат изградени и Пловдив да се гордее, че има такива модерни съоръжения“, заяви Здравко Димитров.

Той бе посрещнат на стадиона от Илиян Филипов, управител на ПИМК, която е водещата фирма в ДЗЗД „Колежа“, извършващо строителните дейности.

„Нашите работници не почиваха на Бъдни вечер и Коледа, ще работят и утре, както и на 1 януари. До празниците на обекта работеха по 45-50 души, от няколко дни вече са по 80. Амбицирани сме да изградим в срок съоръжението и смятам, че след 1 март вече може да се слагат седалки на първите два готови сектора на стадиона“, каза изпълнителят.

Кметът Здравко Димитров бе запознат с проблема, че седалките, закупени през 2014 година, не отговарят на сегашните стандарти на стадиона. „Седалките са на склад, ще доставим една партида на стадиона за проба, но при необходимост ще бъдат поръчани нови.  А от останалите могат да се възползват другите пловдивски отбори като  ФК „Марица“, например, който ще отбележи догодина 100-годишен юбилей“, коментира градоначалникът. Той допълни, че очаква в началото на следващата година от  ФК „Спартак“ да входират проект за изграждане на стадион „Тодор Диев“, който бе отдаден на концесия.

2020-12-30_13-33-53-3 2020-12-30_13-33-53-1

3,261 total views, no views today