Начало Пловдив днес Край на опашките пред гишетата за издаване на картите за градския транспорт

Край на опашките пред гишетата за издаване на картите за градския транспорт

gradski_transport

Представители на Община Пловдив и на превозвачите в градския транспорт в най-кратки срокове трябва да изработят предложение  за нова ценова политика, продиктувана от изпълнението на проекта „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Пловдив“ по Оперативна Програма „Регионално развитие“.

Това стана ясно след днешната първа среща във връзка с методиката за разплащане с превозвачите, която акцентира върху два основни компонента – вместимост и година на производство на автобуса.

Заместник-кметът по транспорт инж. Златин Велев информира, че предложенията за цената на пътуването в масовия градски транспорт са следните:  обикновен билет за едно пътуване –  1 лев, 1,50 лева – почасов билет (за 1 час) с възможност за прикачване, 4 лева – дневен билет (един календарен ден), 5 лева е предложението за 24-часов билет, който се активира от часа на чекирането.  Запазват се цените на картите за пътуване, като месечната карта за ученици и пенсионери остава 16 лева.

Заместник-кметът Златин Велев обясни, че ще има възможност след първоначалното им издаване картите да се зареждат от автоматите, монтирани по спирките и на други обществени места.  По тази начин гражданите ще спестяват време, а опашките пред гишетата за издаване на тези документи трябва да намалеят.

Електронното зареждане на 10 билета за градския транспорт ще е на цена от 9 лева. Предлага се едноседмична карта за една линия да струва 12.50, за един месец – 35 лева. За всички линии месечно да се плащат по 50 лева, за три месеца -130, за половин година -260, за 9 -390 и за 12 – 520 лева. Предложението ще бъде внесено за разглеждане и гласуване в Общинския съвет.

22,572 total views, no views today