Начало Актуално Култовият филм „Оркестър без име“, прероден в мюзикъл, идва в Пловдив на 1 август

Култовият филм „Оркестър без име“, прероден в мюзикъл, идва в Пловдив на 1 август

0908-2020.02.04-ркестър без име

28.07.2022

Специална сценична адаптация на „Оркестър без име“ по едноименния филмов сценарий на Станислав Стратиев, ще зарадва пловдивчани и гости на града под тепетата на 1 август.

Сцената на Античен театър ще събере 33 талантливи актьори и музиканти, които ще ни пренесат в романтичната атмосфера на българското Черноморие от миналия век. За отличното ни настроение ще допринесат и 16-те златни български хита, включени в мюзикъла. Началото е в 21 часа.

„Сбогом моя любов“ и „Казано честно“ на Васил Найденов, „Нашият град“ на  Тангра, „Две следи“ на  Щурците, „Обичам те дотук“ на ФСБ, „Големият кораб“ на LZ са само част от любимите български песни на всички времена, които ще прозвучат в мюзикъла на талантливия режисьор Борис Панкин под диригентската палка на маестро Страцимир Павлов.

Ролята на Велко е поверена на Мариан Бачев, младата надежда на българския мюзикъл Борислав Веженов ще е Филип, Гошето ще изиграе Йоан Попов, а в образа на Павката ще се превъплъти Николай Дограмаджиев. Красивата и талантлива певица и актриса Волена Апостолова достойно ще замести Катето Евро в образа на Рени, а  Димитрина Германова ще е нежната и чувствителна Ваня.

В продукцията на Държавна опера – Варна ще си припомним онази забавна история, в която по време на снимките в Созопол актьорите решават на шега да се представят в градското казино за истински оркестър, пускат на плейбек „Ке сара“ и изиграват изпълнението си от филма. Никой от посетителите не подозира, че музикантите и певицата не са истински. Напротив, всички остават възхитени и настояват за бис. А актьорите, за да не им се наложи „да пеят“ втори път, обясняват, че с тази песен само са поздравили един приятел за рождения му ден. Различен от филма е финалът на мюзикъла. Решен със съвременни визуални средства, той създава асоциация за един сюрреалистичен преход от пустинния плаж на Алепу, подчинен на идеята за мечтата. Мечтата, която дори да трае само няколко минути, си струва целия живот.

Билети за касовия български мюзикъл са налични в мрежата на Eventim и Grabo.

1,817 total views, no views today