Начало Пловдив днес Министър Нейков инспектира строежа на Колодрума

Министър Нейков инспектира строежа на Колодрума

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков остана доволен от темповете, с които се изгражда новата спортна зала в Пловдив. Днес той заедно със заместник-кметовете Георги Титюков и инж. Димитър Кацарски направи инспекция на обекта. Стана ясно, че 40 % от покривната част вече е готова.

Многофункционалната спортната зала в Пловдив, известна като Колодрума, ще бъде уникална, тъй като ще е единствената на Балканския полуостров със закрита писта за колоездене. Освен това обновеният проект залага и нови шест зали за различни видове спорт. Те ще са на долното ниво и всяка от тях ще бъде с отделен достъп, а това ще пести от средствата за издръжка. Обектът ще бъде обогатен и с прилежаща тренировъчна волейболна зала, която е изискване на Международната федерация за провеждане на големи първенства.

Металната конструкция на залата в Пловдив ще е от високоякостна стомана. Съоръжението ще бъде с модерна противопожарна система, с LED-осветление и ще отговаря на изискванията за енергийна ефективност.

6,808 total views, no views today