Начало Актуално Молебен за загиналите по пътищата в Пловдивска област отслужиха в „Света Марина“

Молебен за загиналите по пътищата в Пловдивска област отслужиха в „Света Марина“

DSC_6307 DSC_6313

С молебен и заупокойна молитва в храма „Света Марина“ бе почетена паметта на загиналите по пътищата в Пловдивска област. Службата е част от Европейската седмица на мобилността, които преминават под надслов „На пътя животът е с предимство“, която се провежда за шести пореден път.

На молебена присъстваха заместник-кметовете на Община Пловдив Тодор Чонов и Йордан Ставрев, заместник-директорът на ОД на МВР Пловдив комисар Васил Костадинов, комисар Венелин Младенов – началник сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Пловдив, комисар Костадин Костов – началник отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР – Пловдив и инспектор Ботьо Гиргинов от сектор „Пътна полиция“.

„Важно е да помним, че човешкият живот е безценен и нищо не може да го върне – не само през тази седмица, а винаги, когато седнем зад волана. За пореден път призоваваме водачите да бъдат внимателни, още повече че учениците тръгнаха на училище, а наближава и зимният сезон. Свеждаме глави пред паметта на жертвите по пътищата и отправяме молитва да са по-малко в бъдеще“, коментира след молебена Тодор Чонов.

 

2,323 total views, no views today