Начало Актуално Националната телефонна линия 116 111 предлага подкрепа на деца и семейства

Националната телефонна линия 116 111 предлага подкрепа на деца и семейства

Националната телефонна линия за деца 116 111 е най-бързата възможност за подаване на сигнал за дете в риск: www.116111.bg

Чрез линията децата и възрастните, които са загрижени за тях, могат да бъдат изслушани, консултирани и подкрепени от доказани професионалисти анонимно, безплатно, 24 часа, 7 дни в седмицата.

Консултантите, които отговарят на позвъняванията, са психолози и педагози. Те са специалисти с богат опит в работата с деца и семейства. Готови са да изслушат и да подкрепят обаждащия се, а споделеното на линията остава поверително.

Националната линия има изградена връзка с Националната система 112, отделите за „Закрила на детето“ в цялата страна, РУ на МВР, РУО към МОН и др. С телефон 116 111 може да се свърже всяко дете, което търси подкрепа и иска да бъде изслушано, както и всеки загрижен за дете или е свидетел, че то е в риск.

От месец юни 2021 година Държавна агенция за закрила на детето е официален член на Глобалната мрежа от национални телефонни линии за деца – Child Helpline International (CHI), която е представена в 139 държави и има 166 членове.

2,524 total views, no views today