Начало Пловдив днес Новият посланик на Виетнам гостува в Община Пловдив

Новият посланик на Виетнам гостува в Община Пловдив

poslanik Vietnam (4)

Възможността за участие на фолклорен състав от Виетнам в Международния фолклорен фестивал през лятото обсъдиха заместник-кметът Розалин Петков и посланикът на Виетнам в България Н. Пр. Доан Туан Лин на среща, която се проведе на 20.02.2019 г. в заседателната зала на Община Пловдив. Негово превъзходителство е на първото си посещение в Пловдив, след като преди по-малко от месец е встъпил в длъжност и остана очарован от града.

„Пловдив е мултиетнически и мултикултурен град, който съчетава историческото наследство на римляни, траки, гърци. И до днес живеят хора с различна религиозна принадлежност, а градът ни е известен със своята етническа толерантност“, заяви Розалин Петков. Той запозна гостите с развитието на града през последните години и в частност в икономиката чрез създаването на Тракия икономическа зона и богата култура, благодарение на която Пловдив бе обявен на Европейска столица на културата за 2019 година.

„Радвам се, че Пловдив е град, който се развива много добре икономически и разполага с голям потенциал и по отношение на развитието на туризма“, заяви Н. Пр. Доан Туан Лин и сподели, че ще се постарае да засили още повече добрите взаимоотношения между България и Виетнам.
Посланик Доан Туан Лин обеща да се върне още един път в Пловдив  и да посети историческите забележителности на града.

info_poslanik Vietnam

5,485 total views, no views today