Начало Пловдив днес Община Пловдив и Дружеството на пловдивските художници се обединиха в кауза за деца с двигателни проблеми

Община Пловдив и Дружеството на пловдивските художници се обединиха в кауза за деца с двигателни проблеми

20180711_181357

В галерия „Пловдив“ (фоайето на Общинския съвет, ул. Авксентий Велешки № 20) беше открита благотворителна изложба с участието на 24 известни пловдивски творци. В присъствието на благодетели и хора, откликнали на каузата, заместник-кметът Георги Титюков даде официален старт на събитието, което се организира от Общностен център за деца и семейства със съдействието на Община Пловдив. Почетни гости на откриването бяха г-жа Савина Петкова, председател на Общински съвет, както и господин Хюсеин Ергани, Генерален консул на Република Турция в Пловдив.

Картините са предоставени от Дружеството на пловдивските художници като със събраните средства ще бъдат закупени специални уреди – проходилка и колело-триколка за децата с двигателни увреждания, които посещават центъра. Необходимата сума, която трябва да бъде събрана е близо 4 000 лева, а до края на месец юли всеки, който желае може да се включи и да закупи картина.

От 3 октомври 2016 до момента през Общностния център за преминали около 900 деца, от които близо 100 са с различни увреждани. Сред услугите, които центърът осигурява е и една от най-важните, свързана с ранна интервенция на уврежданията – като обхваща деца току-що родени до 3 години.

Специалистите от Общностния център ежедневно работят с деца с тежки множествени увреждания, синдром на Даун, аутизъм и други, като вече се наблюдават подобрения в общото им състояние.

20180711_185018

20180711_185046

6,437 total views, no views today