Начало Актуално ОП „Градини и паркове“ подари на детски градини елхички за Коледа

ОП „Градини и паркове“ подари на детски градини елхички за Коледа

gradini_eli

16.12.2021

По една ела получиха в навечерието на Коледа всички детски градини в район „Северен“ като дар от „Градини и паркове“ за светлия християнски празник.

„Иска ни се да зарадваме децата, като се включат и в засаждането, и в украсяването на коледното дръвче в двора на тяхната градина“, коментира директорът на общинското предприятие Веселин Козарев.

С нови дръвчета предстои да се увеличи растителността в ДГ „Валентина“ и „Вяра“ в район „Южен“ и в ДГ „Светла“ и „Рая“ в район „Западен“.  Освен ели, за там се предвиждат също борчета, липи, ясени и храсти, с които да се оформи жив плет. Всичко, което се засажда, е произведено от екипа на предприятието в разсадника.

„Експерти от „Градини и паркове“ проверяват възможностите за обогатяване на зеленината и в останалите пловдивски детски градини“, каза Козарев.

Той припомни, че съвсем наскоро успешно приключи първият етап от кампанията на Община Пловдив „Посади дърво – вдишай дълбоко“, в рамките на която за два дни бяха засадени нови дръвчета дворовете на МБАЛ „Свети Пантелеймон“, Комплексния онкологичен център, Кожния диспансер и Центъра за психично здраве.

 

2,098 total views, no views today