Начало Актуално ОП „Градини и паркове“ представи пред кмета Здравко Димитров новозакупена техника

ОП „Градини и паркове“ представи пред кмета Здравко Димитров новозакупена техника

gradini_tehnika_4 gradini_tehnika_5

05.01.2022

11 превозни средства допълват от днес автопарка на „Градини и паркове“, доставен е и разнообразен специализиран стопански инвентар. Новите придобивки бяха представени пред кмета Здравко Димитров от директора на общинското предприятие Веселин Козарев, който благодари лично на него, на заместник-кмета по екология Анести Тимчев и на Общинския съвет за целево отпуснатите в общинския бюджет за 2021 година 1 милион лева за обновяване на техниката.

„Инвестициите в развитието на общинските предприятия е пътят, по който и занапред продължаваме да вървим. Защото няма как да предоставяме качествена услуга с недостатъчно и същевременно стари машини, които се развалят, излизат за ремонт, забавят и оскъпяват неотложните дейности“, коментира кметът Здравко Димитров.

Той остана доволен от закупените след успешно приключилата обществена поръчка 6 броя големи 7-тонни самосвала, 3 автовишки, 2 микробуса,  2 тракторни косачки, предназначени за бързо окосяване на тревата върху големи терени, 4  косачни машини за междублокови и други градски пространства, 1 мотоблок с шредер и прикачен инвентар, 5 телескопични кастрачки за подрязване на клони и оформяне короните на по-ниски дървета, 9 моторни ножици за жив плет, 10 моторни триона, 15 моторни храстореза и 3 дробилни машини за клони.

Техниката е произведена от реномирани фирми и е с висок екологичен клас. По думите на Козарев благодарение на нея ще се повиши както ефективността, така и качеството на работа на 23-те бригади, тъй като повечето машини досега са по на около 30 години и крайно амортизирани.

Заместник-кметът Анести Тимчев анонсира, че съвсем скоро предстои да бъде обявена обществената поръчка по проекта за близо 10 млн. лв., с които да се закупи нова екологична техника за „Градини и паркове“ и „Чистота“ и да се модернизира базата на двете общински предприятия.

На представянето на новозакупената техника присъстваха също заместник-кметовете Георги Титюков и Величко Родопски.

2,481 total views, no views today