Начало Пловдив днес Осемдесет и девет машини са в готовност за зимното поддържане на Пловдив

Осемдесет и девет машини са в готовност за зимното поддържане на Пловдив

tehnicheski_pregled_1

Всички 89 машини, които ще осигуряват зимното поддържане на Пловдив, са в изправност. Това коментира заместник-кметът инж. Златин Велев след приключилия преглед на техническото им състояние в базите на ОП „Чистота“ и фирмата подизпълнител „КМД“.
Снегопочистването ще се извършва от 55 снегорина, 26 разпръсквача на сол и 8 челни товарача. В солището на общинското предприятие са доставени 4700 т сол и 68 т от химическия препарат калциев дихлорид.
„За първи път всички разпръсквачи са оборудвани с резервоари, които ще пълним с разтвор от вода и препарат в съотношение три към едно. Това ще овлажнява солта и ще ускорява действието ѝ върху заледените или заснежени настилки, а добавянето на калциев дихлорид гарантира ефективност при температури до минус 20 градуса“, съобщи директорът на ОП „Чистота“ Иван Стоянов.
Зимното дежурство започва на 1 декември, но при рязко застудяване и опасност от поледици или при снеговалежи преди тази дата екипите ще реагират своевременно, увери заместник-кметът инж. Велев.

tehnicheski_pregled_5

tehnicheski_pregled_6

tehnicheski_pregled_9

tehnicheski_pregled_12

4,837 total views, no views today