Начало Актуално Остават 3 дни до крайния срок за подаване на проекти по Компонент 4 „Произведения на пловдивски писатели и важни за града издания“ от Културния календар

Остават 3 дни до крайния срок за подаване на проекти по Компонент 4 „Произведения на пловдивски писатели и важни за града издания“ от Културния календар

На 1 юли отдел „Култура, археология и културно наследство“ на Община Пловдив обяви сесия за набиране на предложения по Компонент 4 „Произведения на пловдивски писатели и важни за града издания“ по Наредбата за финансиране на инициативи в сферата на културата.

Срокът за подаване на пакета документи е до 15 юли!

По този компонент се финансира подготовката до етап „електронна книга в PDF“ на творби в област: художествена литература (стихосбирка, сборник разкази, роман, драматургия, книга за деца), литературна критика, литературна история, литературоведско изследване, монография, литературна анкета; историческа литература; краезнание; изкуствознание; културология; други (вече издавани  творби, важни за Пловдив) по реда и условията на чл.31 до чл.36 от Наредбата.

Могат да кандидатстват издателства, които представят пловдивски писатели или важни за града издания.

Формулярите за кандидатстване могат да бъдат изтеглени от сайта на Община Пловдив  http://www.plovdiv.bg, в раздел „Култура“, в публикацията „Наредба за реда и условията за финансиране на инициативи в сферата на културата, част от Календара на културните събития на Община Пловдив“.

Финансирането е в размер както следва:

1. Стихосбирка – до 800лв.

2. Белетристична творба – до 3500лв.

Документи за финансиране ще се приемат до 15 юли 2020г. в деловодството на Община Пловдив на адрес: пл. Стефан Стамболов“ №1 с кореспондент отдел „Култура, археология и културно наследство“ или по електронен път на адрес: [email protected]  подписани с електронен подпис на кандидатстващото за финансиране юридическо лице.

Успех на пловдивските писатели и на авторите на важни за града издания, както и на техните издатели!

2,777 total views, no views today