Начало Актуално Откриване на благотворителна изложба – базар „ДЕЦА ТВОРЯТ ЗА ДЕЦА“

Откриване на благотворителна изложба – базар „ДЕЦА ТВОРЯТ ЗА ДЕЦА“

РЕГИОНАЛНА ЗАНАЯТЧИЙСКА КАМАРА-ПЛОВДИВ

има удоволствието, да Ви покани на откриването на благотворителна изложба – базар

5 (1) 3 (1) 1 (2) 

„ДЕЦА ТВОРЯТ ЗА ДЕЦА“

на 1 юни 2021г./вторник/,18:00ч., Галерия „ЗАНАЯТИ”

 ул.„Д-р Вълкович„ № 3,етаж I

 

Ще имате удоволствието да видите изработеното от първия випуск, преминали обучение в   Занаятчийско училище за деца в Старинен Пловдив” – 2021.

Събраните средства ще бъдат дарени, за изграждане на Клиника по педиатрия в Пловдив.

 

Припомняме, че проектът на отдел „Култура, археология и културно наследство” в партньорство с Регионална занаятчийска камара, спечели финансиране от Министерство на културата в размер на 100 000 лева.

Инициативата се радва на огромен интерес от страна на деца, родители и желаещи възрастни. Децата са изключително мотивирани, ентусиазирани и искрено се забавляват, овладявайки тънкостите на занаятите и изработвайки стъпка по стъпка свое собствено занаятчийско произведение, под вещото ръководство на известни в страната и чужбина майстори от Регионалната занаятчийска камара – Пловдив.

Всяко дете се запознава детайлно с три занаята. Заниманията се провеждат в къщите в Старинен Пловдив – Улица на занаятите (ул. „Стръмна“ № 1, 1А, 3, 5), Бакалова къща (ул. „Д-р Ст. Чомаков” № 9), Галерия „Занаяти“ (ул. „Д-р Вълкович“ № 3).

През времето на реализация на проекта,  по 100 деца на месец ще имат възможност да се запознаят с най-вълнуващите тайни на традиционните български занаяти, а в тънкостите им ще ги въвеждат 20 майстори от Регионалната занаятчийска камара.

1,851 total views, no views today