Начало Актуално Още една глобална компания за IT и аутсорсинг избра Пловдив да прави бизнес

Още една глобална компания за IT и аутсорсинг избра Пловдив да прави бизнес

modis (9)

„Пловдив се превърна в един от най-бързоразвиващите се в икономическо отношение градове на Балканския полуостров. Това е благодарение на факта, че много международни компании избират да развиват бизнес тук. Радвам се, че това направи и фирма от ранга на Modis България“, заяви заместник-кметът Стефан Стоянов при откриването на най-новия офис на компанията в Пловдив в модерния ILI Office Center, където се помещава новият дом на компанията. На събитието присъстваха Филип Рувра, Управител Бизнес Решения за Модис на глобално ниво и Изпълнителен Директор на Модис България, десетки служители и гости.

„Пловдив е известен с клъстер Тракия икономическа зона, който привлича близо 180 компании, които инвестират тук“, коментира още Стоянов. „За последните години градът се превърна във втори център на IT и аутсорсинг сектора, а заетите са над 6000. Това е и една от причините да задържим младите хора тук“, посочи той.

Фирма Modis България е глобален доставчик на услуги за аутсорсинг и IT. Причината да изберат Пловдив за разкриване на втори офис е, че градът е стратегическо място и има голям потенциал. Наличието на университети и езикови училища допълнително допринася за устойчивостта и развитието на местната икономика и задържането на младите хора.

„Изключително съм щастлив, че откриваме нов офис точно тук. Градът има добър бизнес климат и страхотен дух, благодарение на които, клиентите и служителите ни имат неограничени възможности за развитие. В офиса вече работят над 50 специалисти, а плановете ни са до края на 2020г. екипът ни да се разрасне с още 150 души“ – заяви по време на събитието Филип Рувре.

Компанията планира да наеме софтуерни, технически инженери и специалисти по двуезична техническа и поддръжка на клиенти, които ще работят с водещи технологични компании по различни проекти.

Глобалният аутсорсинг лидер, за който работят повече от 1400 служители в София и Пловдив, оперира на българския пазар от 2005 г. Компанията предоставя цялостни ИТ аутсорсинг решения за повече от 40 водещи компании от цял свят. Модис България има силен фокус върху ИТ услугите и иновациите и разработва собствени решения.

Тази година компанията получи редица признания за успехите си, както у нас, така и на международно ниво. В рамките на 2019 г. Модис бе отличена за „Доставчик на аутсорсинг услуги на годината“ от Българската Аутсорсинг Асоциация, получи златна статуетка за „Компания на годината“ в категория „Бизнес“ от Международните Бизнес Награди “Stevie” което бе и единственото златно отличие за българска компания в тазгодишното издание. Компанията бе избрана за „Най-предпочитан работодател“ от работещите хора в България и грабна награда за „Най-добра програма за допълнителни придобивки“ по време на Career Show 2019.

modis (1)modis (2)

modis (3)modis (4)

modis (5)modis (6)

modis (7)modis (8)

modis (10)modis (11)

7,952 total views, no views today