Начало Пловдив днес Пловдив отново се включва в глобалната инициатива срещу трафика на хора „Поход за свободата“

Пловдив отново се включва в глобалната инициатива срещу трафика на хора „Поход за свободата“

Walk For Freedom

На 20 октомври хора по целия свят в над 500 локации ще се присъединят едновременно към глобалната инициатива „Поход за свободата“ („Walk For Freedom”).

Събитието е израз на колективното усилие, водено от Фондация „Кампания А21“, световна организация за борба с трафика на хора за премахване на модерното робството навсякъде и завинаги.

По случай  18 октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора, Местната комисия за борба с трафика на хора – Пловдив съвместно с Български Червен кръст – Пловдив и със съдействието на Националната комисия за борба с трафика на хора за втори път ще вземат участие в инициативата.

Желанието на организаторите е да акцентират върху проблема трафик на хора, неговите измерения, форми и начини за противодействие.

„Трафикът на хора  е престъпление, чрез което по данни на Европол се генерират средства на стойност 20-25 млрд. евро годишно. Ясно изразената му прилика с робството, при което хората се третират като стока, вещ – годна за продан , влиза в противоречие с разбирането ни днес за публичен ред в една демократична държава. Затова ние сме убедени, че можем всички заедно да сложим край на тази остра форма на поругаване и потъпкване на основните човешки права. Вярваме, че именно тази визуална демонстрация наречена „Поход за свободата“ е едно от най-влиятелните събития, организирани в тази посока и проведения от нас регионален  поход ще рефлектира глобално върху борбата с проблема“, коментира председателят на Местната комисия Пловдив – заместник-кметът инж. Златин Велев.

Присъединете се към нас и станете част от похода на 20 октомври. Стартираме в 11 часа,  посоката е от пл. „Стефан Стамболов“ до Римски стадион и обратно.

Нека извървим мълчаливо пътят към свободата на милионите жертви на трафик на хора по света! – призовават организаторите.

5,338 total views, no views today