Начало Събития Пловдив почита 182 години от рождението на Васил Левски

Пловдив почита 182 години от рождението на Васил Левски

паметника

С поклонение пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика и полагане на венци и цветя на 18-ти юли 2019 година, четвъртък, от 10.00 часа, в Пловдив ще бъде почетена 182-та годишнина от рождението на Апостола на Свободата.
Слово ще произнесе д-р Петко Георгиев – главен библиотекар на Народна библиотека „Иван Вазов“, секретар на Комитет „Родолюбие“ и далечен родственик на Апостола.
Водещ на честването ще бъде Златко Павлов. В церемонията по традиция участват представителни формирования от Пловдивския гарнизон, военен духов оркестър, венценосци, членове на ОК „Васил Левски“ и комитет „Родолюбие“.
За участие в общоградското честване на 182-та годишнината от рождението на Васил Левски са поканени Народните представители от град Пловдив в 44-то НС, Кметът на община Пловдив, Областният управител, Председателят на Общински съвет, Командирът на Силите за специални операции и Началник на Гарнизон Пловдив, почетни консули, общински съветници, зам.-кметове и представители от Общината и районните кметства, Общественият посредник към Община Пловдив, представители на армията, църквата, политически и обществени организации, членовете на Общински комитет „Васил Левски“ и комитет „Родолюбие“, граждани и медии.

6,149 total views, no views today