Начало Спорт Плувни битки в басейн „Младост“

Плувни битки в басейн „Младост“

Plovdiv_Swim_016На 29 и 30.11.2014г. в Общински плувен комплекс „Младост“ се проведе международен турнир по плуване за деца и юноши  „Пловдив“. Организатори на спортното мероприятие са ПК “Спринт“ със съдействието и финансовата подкрепа на Община Пловдив. В турнира се включиха 365 деца от 19 български клуба, Сърбия, Македония и Германия.

Домакините от ПК“Спринт“  бяха създали безупречна организация. Турнирът се проведе с електронно стартово устройство за регистриране на стартовете и финалите на състезателите, което е необходимо условие з а поставяне на плувни рекорди. Усилията на организаторите се увенчаха с успех, на турнира бяха постигнати три рекорда  – на Диана Петкова от ПК“Спринт“ на 50 метра свободен стил и 100 метра съчетано плуване и на Ана Мария Николич от ПК“Делфин“ Скопие на 100 метра съчетано плуване – което е национален рекорд на Македония.

За най-добри плувци на турнира бяха обявени Никол Кошеджийска от ПК “Младост-91“ Пловдив и Никола Димитров от ПК “Щутвеге“ Германия. Пловдивските плувни клубове ПК“Спринт“ и ЖПК „Младост-91“ се представиха отлично и завоюваха редица медали във всички възрастови групи.

Ръководството на ПК“Спринт“ връчиха благодарствен плакет на г-н Радев – управител спортни дейности към ОП“Жилфонд“,  за отличните условия които екипа на Общински плувен комплекс „Младост“ създаде за провеждането на турнира.

Plovdiv_Swim_003 Plovdiv_Swim_004 Plovdiv_Swim_007

10,879 total views, no views today