Начало Пловдив днес Посланикът на Словения Н. Пр. Мануел Корчак посети Община Пловдив

Посланикът на Словения Н. Пр. Мануел Корчак посети Община Пловдив

poslanik_korchak_slovenia_vizita (2)

Пловдив е много красив, древен и в същото време модерен град, който през последните години се развива много добре, сподели Н. Пр. Мануел Корчак, посланик на Република Словакия в България по време на първото си работно посещение в Община Пловдив. Той разговаря със заместник-кмета Стефан Стоянов по въпроси, свързани с побратимения град Кощице, както домакинството на Европейска столица на културата 2019.

Титлата Европейска столица на културата дава много на Пловдив. Това ни помогна да променим имиджа на града. Подобренията са в много аспекти, икономиката е в подем, а за последните 7 години три пъти се е увеличил броят на туристите, посетили града, обясни заместник-кметът Стефан Стоянов и допълни, че това въздейства и на развитието на целия регион.

Посланик Корчак отправи покана за сътрудничество и партньорство с Община Пловдив по отношение на участие в международни форуми за обмяна на опит, свързани с образованието и бизнеса. Той обясни, че дуалното обучение е добре развито в Словакия.

Все повече бизнесът взима участие в изготвянето на програмата за професионалното обучение в Пловдив и се включва на практика. Вече има 15 различни програми в 8 училища  и все повече компании са отворени към активно участие в дуалното обучение. Община Пловдив подкрепя дуалното обучение и неговото развитие, посочи заместник-кметът Стефан Стоянов.

По-късно Н. Пр. Мануел Корчак разговаря с кмета на Пловдив Иван Тотев, като посланикът на Словакия отправи пожелания за успех на Европейска столица на културата.

poslanik_korchak_slovenia_vizita (1) poslanik_korchak_slovenia_vizita (2)

3,398 total views, no views today