Начало Пловдив днес Празничен поздрав на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев

Празничен поздрав на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев

ivan_totev_T3

Уважаеми госпожи и господа,

Скъпи съграждани,

На прага сме на Новата 2018-та година и в навечерието на Рождество Христово. Това са дни, в които правим равносметка за изминалото и чертаем планове за  бъдещето.

Отива си една нелека, но резултатна година. Приключихме важни инфраструктурни проекти, бележим напредък при реализацията на други, полагаме основите на нови. Градът ни отново получи заслужени международни и национални отличия в различни области. Пловдив направи поредните важни стъпки в съхранението и популяризирането на своето уникално културно-историческо наследство. След реставрация за посетителите отвори врати една от перлите на Стария град – къща „Клианти“. България представи в централата на ЮНЕСКО в Париж Епископската базилика на Филипопол и античните мозайки на Пловдив. Вярваме, че този забележителен паметник ще намери достойното си място в Списъка на световното културно и природно наследство заедно с римските мозайки, изпъстрили нашия град.

ЗАЕДНО уверено вървим по пътя към Европейска столица на културата, когато Пловдив ще представи България и България ще се представи чрез Пловдив. Нека не забравяме, че от всеки един от нас зависи да изпълним със смисъл и съдържание това ЗАЕДНО, което ни прави уникален и неповторим град. Град, в който от хилядолетия хората живеят в мир, разбирателство и уважение. Град, който всеки носи в сърцето си, независимо къде се намира.

Уважаеми пловдивчани,

В тези празнични дни, в които сме заедно с най-скъпите си хора, а сърцата ни се изпълват с надежда и вяра, пожелавам на всички Ви здраве,  мир и благоденствие.

Честито Рождество Христово и щастлива Нова 2018-та година!

С уважение,

инж. Иван Тотев,

Кмет на Пловдив

9,842 total views, no views today