Начало Пловдив днес Представители на местната власт на Франция обмениха опит и добри практики с община Пловдив

Представители на местната власт на Франция обмениха опит и добри практики с община Пловдив

делегация_Франция (3)

Заместник-кметът Розалин Петков и директори на общински предприятия проведоха официална среща с представители на Федерацията на местните публични предприятия на Франция. Разговорите се проведоха в заседателна зала и имаха за цел обмяна на опит и добри практики по отношение на чистотата, транспортът, управлението на общинските сгради и пазарите в Пловдив.

След приветствието си към гостите заместник-кметът Розалин Петков обясни структурата на Община Пловдив и работата на общинските предприятия в града.

Пловдив е мултиетнически и мултикултурен град, Европейска столица на културата, град на 8000 години, с добре развита икономика и промишленост.

Френската федерация на местните публични предприятия е създадена през 1956г. и в нея наброяват 1300 публични предприятия, с 13,6 млрд. евро оборот, 65 300 работни места, 5 млрд. акционерен капитал. Тя обхваща 40 сфери на дейност като градско планиране, жилищно настаняване, туризъм, транспорт, енергетика, управление на отпадъците и водата.

Конкретно представителите на местната власт във Франция задаваха въпроси на директорите, с които се проведе срещата – ОП „Чистота“, ОП „ОКТ“, ОП „Общински пазари“, „ОП „Жилфонд“.

Досега за обмяна на опит и добри практики представители на Федерацията са посещавали Испания, Германия и Италия и са много заинтересувани в България какви инструменти се използват за управление на този вид публични организации.

Сред официалните гости  имаше общински съветник от Париж, кметове на райони, заместник-кметове, управители на предприятия за паркиране, транспорт, обществени сгради и обекти на Юнеско.

На място те посетиха Четвъртък пазара,  ОП „Организация и контрол по транспорта“, където наблюдаваха системата за видеонаблюдение на трафика и управлението на градския транспорт и се разходиха из забележителностите на Стария град,

6,638 total views, no views today