Начало Събития Първи концерт и официален старт на S’cool Rock Fest Plovdiv 2016 в Stage 51. Продуцентът Атанас Янкулов ще търси бъдещи звезди в пловдивския фестивал за млади музиканти.

Първи концерт и официален старт на S’cool Rock Fest Plovdiv 2016 в Stage 51. Продуцентът Атанас Янкулов ще търси бъдещи звезди в пловдивския фестивал за млади музиканти.

stage51 05.2015.2 (1) На 26-ти март от 19.30 часа в Център на сценични изкуства Stage 51 официално ще бъде даден старт на второто издание на S`COOL ROCK FEST, който се провежда с подкрепата на Община Пловдив. На сцената в събота ще се качат софийските групи Escape From Inferno и Citizen Erased, ще ги подкрепи и една от най-успешните младежки банди на Пловдив – Prnrml. След извършеното предварително записване, в което заявиха участие над 20 ученически рок банди от цялата страна, стартира първият етап от фестивала, в който ще се проведат серия от концерти, с цел прослушване на желаещите да участват групи. До края на юни 2016 г. ще бъдат реализирани минимум осем прослушвания под мотото „Да извадим рока от репетиционните“, като част от текущата програмата на Център за сценични изкуства „STAGE 51”. Десетте най-добре представили се групи, ще бъдат официално поканени да се явят за участие на втори етап на фестивала, който ще се проведе на 9-ти и 10-ти септември на Лапидариума в Стария град. Ментор на младите групи ще е Митко Кърнев от Д2, който сам ще избере една от групите за участие във финала на организирания от Д2 конкурс „Голямо междучасие“.

Междувременно известният музикален продуцент Атанас Янкулов прояви интерес към фестивала за ученическа авторска музика и заяви, че лично той, както и представители на неговата специализирана агенция за професионален артистичен мениджмънт „ТОP ARTISTS“, ще наблюдават концертите, за да търсят таланти, чиято кариера да подкрепят занапред. Компанията му е продуцент на някои от най-популярните артисти в България, сред които Мария Илиева, група P.I.F., Хилда Казасян, Дичо, Мариана Попова и много други.

S`COOL ROCK FEST е иновативна идея за изява на дебютиращи артисти, поощряващ младите таланти да изграждат личностни ценности и да ги популяризират сред своите връстници – активни, творчески, отворени, свободни, многообразни и най-различно мислещи, споделящи ценностите на българското европейско демократично общество.

14,400 total views, no views today