Начало Събития Старият град кани пловдивчани на комедийния спектакъл „Лятна бирария” тази вечер

Старият град кани пловдивчани на комедийния спектакъл „Лятна бирария” тази вечер

2(4)

Представлението на асеновградската „Театрална работилница за мечти“ в Балабановата къща е с вход свободен

Актьорите от асеновградската „Театрална работилница за мечти“ с ръководител Изабела Шопова представят пиесата на Марин Маринов „Лятна бирария”. Ролите изпълняват Христо Николов, Илия Николов, Жанета Гюзелджова, Анастасия Павлова, Лили Станчева, Юлиян Димитров, Ивайло Симеонов и Галя Маринова. Хитовият комедиен спектакъл на журналиста Марин Маринов е един от акцентите в програмата на честванията по случай 50-годишнината на ОИ „Старинен Пловдив”.

Пиесата ще бъде изпълнена тази вечер, 5 април, от 18 часа в Балабановата къща. Режисьор на спeктакъла е Изабела Шопова.

Авторът разказа, че за написването на „Лятна бирария” се е вдъхновил от колоритните образи в картината на незабравимия Коста Форев „Женски бунт в Станимака”. Творбата се съхранява във фонда на Дома на хумора и сатирата в Габрово. Зрителите, дошли да уважат юбилейните събития на Стария град, ще гледат първото ѝ действие, което „звучи” като самостоятелен театрален етюд с времетраене 40-45 минути. Естествената среда на Балабанова къща, костюмите на актьорите и умелото режисьорско решение на Изабела Шопова ще сътворят магично оживяване на самобитните герои. Организаторите обещават добро настроение, усмивки и потапяне в духа на времената, в които попадаме когато прекрачим още първия калдъръм на Стария град.

Марин Маринов, автор на сборника „Станимашки бивалици“, написал пиесата „Лятна бирария” преди 7 години. Пиесата се играе с огромен успех в цяла Южна България и се приема като „запазена марка“ на Асеновград, като нещо „легендарно станимашко”.

Тези, които не са успели могат да видят в Балабановата къща и изложбата „Коста Форев – палитра от светове” , която бе официално открита в понеделник. Експозицията представя над 30 творби на самобитния разказвач на истории и колоритен художник.

„Лятна бирария“, както и всички събития от програмата на ОИ „Старинен Пловдив“ по повод юбилея през април е с ВХОД СВОБОДЕН!

BalabanovaIMG_3083

5,745 total views, no views today