Начало Актуално Стартира петото издание на кампанията за здравословно хранене и спорт в детските градини на Пловдив

Стартира петото издание на кампанията за здравословно хранене и спорт в детските градини на Пловдив

unnamed (3)Образователна кампания „Да сме здрави” учи децата сами да избират балансирано меню.

Днес /02.02.2015г./ в ЦДГ „Албена“ в район Южен се откри официално петото поред издание на кампанията „Да сме здрави“, която се организира от община Пловдив. Официални гости на събитието бяха г-н Петър Зехтински – зам.-кмет в община Пловдив, г-н Валентин Василев – кмет на район Южен и представители на отдел „Образование“. 
Кампанията ще обхване децата на възраст пет и шест години в общо 63 общински детски заведения. Тя ще се проведе в следващите три месецаи ще учи децата за ползите от разнообразното хранене чрез забавни игри, танци и много награди.
Кампанията „Да сме здрави-5” наблягана ползата от консумацията на зеленчуци, плодове и витамини за правилното развитие на децата. С помощта на опитните аниматори Стефан Лозанов и Арина Христова малките възпитаници се запознават с основните хранителни групи и необходимостта от разнообразно и пълноценно хранене. Илюстративната „хранителна чиния”, която се използва в кампанията е разработена спрямо световните тенденции за опростяване на нагледните материали. Децата се състезават отборно в куп тематични игри,които развиват ранните аналитични способности, както и тяхното двигателно развитие. Препитването на наученото става лично от зелен марсианец, а за най-будните и любознателни малчугани са осигурени огромни опаковки с витамини Марсианци от Walmark, консерви с апетитни зеленчуци от Bonduelle, всички участници получават и забавни книжки за оцветяване.Родителите ще могат да продължат процеса на обучение и у дома, благодарение на тематичнителистовки с основните принципи на разнообразно и здравословно хранене.
Община Пловдив полага усилия в създаването на учебни програми за най-ранна детска възраст, сред които е и програмата за здравословно хранене. 
През последните четири години в рамките на кампанията „Да сме здрави“ бяха изнесени над 750 представления пред повече от 70 000 деца за необходимостта от разнообразно хранене, употреба на плодове и зеленчуци и редовно спортуване.

unnamed (1) unnamed

9,620 total views, no views today