Начало Младежки дейности Стартира V-то издание на OPEN STUDENT FEST 2012

Стартира V-то издание на OPEN STUDENT FEST 2012

На 15.05.2012 год. /вторник/ започва петото издание на фестивала OPEN STUDENT FEST 2012. Официален старт на инициативата ще даде зам.-кметът по “Спорт, младежки дейности и социална политика” Георги Титюков от 19.00 часа на Античния театър. Тази година фестивалът е с продължителност 4 дни. Надсловът му е: „Пловдив – кандидат за европейска столица на културата 2019 през студентските очи“.

През първия ден на студентския фестивал ще започне фотоконкурс “Мисия студент”. Веднага след това ще бъдат открити студентски изложби в галерия U-PARK, WISKEY BAR, EMONA и фоайетата на централна сграда на АМТИИ. Шествие от пл. “Централен” през Главната улица на града ще поведе студентите към Стария град за откриването на инициативата. След официалната програма на Античния стадион от 19.00 до 21.00 часа – концерт-спектакъл на “АМТИИ и трио сопрано”, вечерта ще продължи с караоке парти и студентска нощ в пловдивските заведения.

През втория ден пловдивчани и гостите на града ще имат възможност да посетят театрална постановка за деца от домовете, лишени от родителски грижи, в учебния театър на ПУ “Паисий Хилендарски”, да наблюдават или вземат участие в съревнованията между студентите от висшите училища в Пловдив и да се забавляват в заведенията в града. През последните два дни освен традиционните забавления като фотоконкурс, изложба и партита през малките часове на денонощието, посетителите могат да наблюдават състезания по боулинг между представители на вузовете в града под тепетата, театрални постановки на лятно кино “Орфей”, рисуване на портрети и карикатури на Главната, съревнование по картинг, възстановка на бойни сцени на Римския стадион, както и обявяване на “Мис и мистър Академика 2012” на Античния театър.

Инициативата има за цел да популяризира студентския спорт, изкуството, творчеството, знанията и уменията на студентите в различни сфери на живота. „Open student fest” е празничен фестивал за всички студенти от различните висши училища и гражданите на Пловдив. Участвайки в различните мероприятия, включени във фестивала, младите хора ще допринесат за развитието на културата, изкуството, спорта, екологията и социалния живот на града, в който учат и живеят.

Всяка година се продават гривни, на стойност 1 лев, с които студентите и гражданите на Пловдив получават безплатен вход за всички мероприятия по време на фестивала и ползват намаления от партньорите на фестивала. Събраните средства са винаги за благотворителна цел. Тази година каузата е за изграждане на сензорна стая за децата с ментални увреждания в помощно училище „Стефан Караджа”. Необходимите средства са на стойност 10 000 лева.

Организатори на фестивала са Студентските съвети при: Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”, Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство, Медицински универскитет, Университет по хранителни технологии, Европейски колеж по икономика и управление, Колеж по икономика и администрация, Технически университет София- Филиал Пловдив, Аграрен университет. Инициативата се реализира с подкрепата на дирекция “Спорт и младежки дейности” към Община Пловдив.

9,026 total views, no views today