Начало Пловдив днес Със символична първа копка започна изграждането на първия многоетажен паркинг в Пловдив

Със символична първа копка започна изграждането на първия многоетажен паркинг в Пловдив

parking_zapaden_kopka4_06032019

Започна изграждането на първия многоетажен паркинг в Пловдив. Общо 150 места за автомобили ще могат да се отдават почасово, на ден или месечно. Първата копка днес направиха кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район „Западен“ Димитър Колев в присъствието на други районни кметове, представители на администрацията, фирмата-изпълнител и граждани.

Средствата за изпълнението на проекта са 3,3 милиона лева, като се очаква в срок от 240 дни 4-етажната сграда да бъде готова. На първия етаж ще има магазини и помещения с обществено предназначение. За тяхното отдаване ще бъдат организирани търгове.

Доста хора вече са заявили интерес пред районната администрация както за наемане на паркоместа, така и за търговските помещения.

Паркингът ще действа автоматично, а контролът на достъпа ще се осъществява с бариера и електронна система с камери и връзка с оператор.

„190 000 са регистрираните моторни превозни средства, като 150 000 са леките автомобили, които домуват в града. Всяка година има увеличение на броя на регистрираните автомобили, затова Община Пловдив стартира политиката по изграждане на многоетажни паркинги“, заяви кметът Иван Тотев.

5,652 total views, no views today