Начало Пловдив днес С бързи темпове се строи най-голямата детска площадка в Пловдив

С бързи темпове се строи най-голямата детска площадка в Пловдив

detska ploshtadka Trakya (1)

Изграждането на новата детска площадка в Тракия, на кръстовището на ул. „Цветан Лазаров и бул. „Санкт Петербург“ върви с пълни обороти. Днес на място кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на района Костадин Димитров провериха строително-ремонтните дейности. Вече са сложени част от съоръженията за игра за деца до 3-годишна възраст. Предстои да бъдат поставени такива и за по-големите – до 12 години.

„Това ще бъде най-голямата детска площадка в града. Все още не е готова, но родители вече водят децата си да играят, което е показателно, че хората искат да има къде да се забавляват и да прекарат своето свободно време“, сподели кметът Иван Тотев, докато разглеждаше съоръженията.

Децата ще играят на къщичка на два етажа, на въжена пирамида с височина 6 метра, на три различни вида люлки, на четириместна клатушка, на пясъчник. Голямата изненада ще бъде детско съоръжение в Пловдив от типа въжена линия – въжен тролей.

„Общо площта ще е 1260 квадратни метра само за отдих и игри, от тях 600 метра ще е противоударната настилка. Ще монтираме 11 съоръжения за игра и най-малко 25 пейки“, обясни Костадин Димитров.

Предстои да бъде поставено 24-часово видеонаблюдение. Зоната в парк Лаута става все по-привлекателна и посещаема. Едно от любимите места за децата са къщичката на Баба Яга, голямата въжена пирамида и детската площадка в началото на парка. Оформени са и различни кътове за фитнес на открито, спорт.

detska ploshtadka Trakya (2)detska ploshtadka Trakya (13)

detska ploshtadka Trakya (12)detska ploshtadka Trakya (11)

detska ploshtadka Trakya (10)detska ploshtadka Trakya (9)

detska ploshtadka Trakya (3)detska ploshtadka Trakya (7)

detska ploshtadka Trakya (6)detska ploshtadka Trakya (5)

detska ploshtadka Trakya (8)

5,574 total views, no views today