Начало Актуално С концерт на цигуларя Евгений Шевкенов и пианистката Магда Амара приключва 56-тия Международен фестивал на камерната музика в Пловдив

С концерт на цигуларя Евгений Шевкенов и пианистката Магда Амара приключва 56-тия Международен фестивал на камерната музика в Пловдив

Заключителният концерт ще се състои в най-новото пространство за култура – зала „Пловдив“ на Хотел SPS

Евгений Шевкенов зала Пловдив 2

Заключителният концерт от програмата на 56-ото издание на Международен фестивал на камерната музика 2021 е на 19 юни, събота, от 20 часа в Хотел SPS, Зала „Пловдив“. Ще чуем изпълнение на дуо цигулка и пиано – Евгений Шевкенов, цигулка, България/Австрия и Магда Амара, пиано, Русия.

Евгений Шевкенов е и артистичен директор на утвърдения форум . Пловдивчанинът има изключително успешна кариера в чужбина. Цигуларят живее и работи във Виена, участва в концерти като солист и камерен изпълнител, преподава и дирижира, често е канен за член на жури в международни конкурси. В Международния фестивал на камерната музика е участвал и той, и неговите родители преди години – свързан е с форума емоционално.

56-ото издание на Международен фестивал на камерната музика премина под мотото ′′Отбелязване на прехода от социално дистанциране към музикална интимност!“. Той е  най-старият фестивал за камерна музика в Европа и най-дългогодишният фестивален форум в Пловдив. От основаването му през 1964 г. до днес не е прекъсвал нито веднъж. Провежда се по традиция през месец юни сред живописната атмосфера на един от най-емблематичните архитектурни паметници в Старинен Пловдив – Етнографския музей.

Фестивалът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града.

Настоящият концерт е първото събитие в новата зала „Пловдив“ в Хотел SPS. Мениджърите на хотела се надяват, че това ще един успешен дебют на най-новото пространство за култура в града, с амбиция да се превърне в притегателен център за провеждане на различни изяви от всички жанрове.

2,642 total views, no views today