Начало Пловдив днес Удължават маршрути на линии от градския транспорт, нови автобуси подобряват качеството на услугата в Пловдив

Удължават маршрути на линии от градския транспорт, нови автобуси подобряват качеството на услугата в Пловдив

SAM_3176

15.01.2018 г.

Документите на обществената поръчка за 13-е линии от масовия градски транспорт в Пловдив се отварят днес, обяви кметът инж. Иван Тотев. Той припомни, че изискванията, на които трябва да отговарят участниците, са: осигуряване на нови автобуси – Евро 6, модерни, с необходимия комфорт за пътниците, да са пригодени за хора с двигателни увреждания, с климатици.

След приключване на процедурата и бъдещото подписване на договора с победителя нови над 120 автобуса ще бъдат включени към Системата за управление на градския транспорт, с което общият брой автобуси ще стигне близо 280. Това означава, че таблата на спирките ще показват пристигането и на тези автобуси, които до момента бяха със стари, изтекли договори и не бяха свързани съм електронната система.

За тази година от бюджета на Община Пловдив са заделени един милион лева за удължаване на някои от автобусните линии до по-късните часове във всеки един от районите на града. Разписанието им ще бъде сгъстено.

„Така гражданите ще могат да се възползват от услугите на градския транспорт, който ще бъде по-удобен и няма да се чака много по спирките, а най-старите автобуси ще бъдат с Евро 5. Това означава, че градският транспорт в Пловдив ще има един от най-модерните в страната, с актуална информация за тях“, посочи още кметът Иван Тотев.

От 1 февруари влиза в сила удължаване на маршрута на автобусна линия 93 до село Радиново със спирки до завод „Либхер“ и завода на месни изделия „Маджаров“. От 15 февруари влиза в сила удължаване на две линии на градския транспорт – автобус № 113 – до улица „Остромила“ и № 9 – до индустриалната зона в Тракия. Работи се и по нова автобусна линия, която да свързва Централна гара с летище „Пловдив“, тъй като очакванията са през тази година да има повече от 200 000 пътника, заради по-големият брой полети.

11,601 total views, no views today