Начало Пловдив днес Филиал на ЦДГ „Бреза” отваря врати за 50 деца

Филиал на ЦДГ „Бреза” отваря врати за 50 деца

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район „Северен” Ральо Ралев прерязаха лентата на новия филиал към ЦДГ „Бреза” на бул. „Дунав” 69 в район „Северен”.

 Само за 60 хил. лв. осигурихме места за 50 деца, с много малко средства за годината открихме общо 300 места в детските градини, отбеляза инж. Тотев.

 С вълшебен замък сравни придобивката директорката на ЦДГ „Бреза” Нели Димитрова. Тя изказа благодарността си към кмета и екипа му, който превърна в реалност мечтата за нов филиал на детската градина. Накарахте детските очички да греят от радост и щастие, подчерта тя.

 Инж. Тотев сподели, че има  големи планове за решаването на проблема с детските градини в Пловдив. Два нови обекта стартираха тази година, догодина започва изграждането на други два.

 Кметът на Пловдив отчете много добри резултати след въвеждането на делегирани бюджети в градините. В повечето има излишъци и с тях до края на декември за първи път ще бъдат закупени дълготрайни материални активи. Догодина предвиждаме да прехвърлим още повече дейности на директорите, докато се стигне до момента те да бъдат истински стопани на детските заведения, допълни той.

9,951 total views, no views today