Начало Младежки дейности ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ РИСУВА ДНЕС

ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ РИСУВА ДНЕС

За осма поредна година на /03.06.2017 г./


altenberger-Dom

ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ РИСУВА ДНЕС
03.06.2017 г.За осма /поредна година/ град Пловдив повежда щафетата да рисуваме ЗАЕДНО, съвместно с Община Пловдив – дирекция „Спорт и младежки дейности” и партньори са ОП „Младежки център“ Пловдив.
От 20 града ще видят нашите рисунки и още хиляди в Интернет. www.facebook.com/DrawingDayBG
Това е ден, в който можеш да покажеш на другите, че вярваш в уменията си да създаваш красота, да споделяш и да се чувстваш свободен, а това дава надежда за по-добро бъдеще.
В Пловдив рисуваме на Гребна база /зад ‘Кулата’/ – пред Младежки център. Ще ни видите до детската площадка, а ако вали – влезте в сградата.
Датата е 03.06.2017 г., а ще творим от 10 до 12:30 часа.

Започнахме с 5 града през 2010 г., а през 2013 г. станахме 15 /с 33 групи в тях/. За първи път с нас ще рисуват в Благоевград и Силистра. На други места /и в момента/ се обособяват групи, които се подготвят да споделят своите творби и миговете, които са посветили на общуването с изкуството. Почти от създаването на инициативата с нас са: Бургас, София, Пазарджик, Ловеч, Труд, Стамболийски, Царацово…
Идеята на Международната инициатива /съществува от 10 години/ е да се създадат 1 000 000 рисунки за един ден. Създадените творби могат да ‘пътуват’ по градовете или виртуално чрез социалните мрежи в Интернет.
Създател и координатор на събитието за цяла България /от Пловдив/ е Мария Петрова.

Тя е координатор на ЦРД /част от НАРД/ към РНБ „Иван Вазов” /СНЦ „Писалка и перо”/.

Темата: „2017 – Година на детската книга” е обявена от Национален център за книгата.

Доброволците от ЦРД и „Лео клуб – Пловдив” ще Ви посрещнат, ще Ви почерпят с лакомства от Бонбонена фабрика „АЛПИ” и ще Ви забавляват с играчките на Детски магазин „Барт”.
 ВХОД: СВОБОДЕН за всички, които обичат да рисуват!!! Материалите са осигурени!!!
Да си направим един прекрасен празник – рисувайки ЗАЕДНО с приятели, близки и непознати!!!

16,472 total views, no views today