Начало Актуално 19 млади пловдивски творци с дебют в обща младежка кураторска изложба „Силата на илюзията“

19 млади пловдивски творци с дебют в обща младежка кураторска изложба „Силата на илюзията“

1 2

Дружество на пловдивските художници  кани почитателите на изобразителното изкуство днес, 18 май,  в 17 часа, в изложбена зала „2019“ ул. „Гладстон“ 32 на откриването на младежка кураторска изложба със заглавие „Силата на илюзията“.

Експозицията представя 19 млади пловдивски автори със своите представи за илюзията-живот. Тази изложба е и дебют за най-младите творци, току-що напуснали студентската скамейка. Тя е предизвикателна и любопитна в очакването ни какво мислят, желаят и търсят младите. Какви са мащабите на техните мечти и смелостта в изразяването им.

Автори: Борислава Сотирова, Ваня Итинова, Веселин Тсаков, Димитър Механджийски, Иван Иванов, Ирина Гърдева, Кирил Иванов, Константин Константинов, Лора Пармакова, Мирослав Арабаджиев, Никола Гулев, Осман Юсеинов, Пламен Велчев, Светлана Желязкова, Светлин Колев, Станислав Вълевски, Таньо Павлов, Христо Бозуков, Цветелина Ангелова.

Куратори: Никола Минчев и Женя Бозукова

Всичко, което виждаме е илюзия. Днешните граници между реалност, илюзия, игра и истина са по-размити от всякога. Един „свят с главата надолу“. Илюзията привлича вниманието ни към заблудата на зрението и подсилва очакването.

Днес художниците могат да предизвикат почти всичко: пространство, време, тяло – нищо не е оставено скрито от експеримента-игра. Нашите умове са склонни да създадат ред в общия хаос. Илюзията е особена сила на изкуството, разкрита в човешкия опит.

В деня на откриването очаквайте интересна изненада, както и изпълнение на джаз със скулптура, превърната в уникален контрабас – пленителна илюзия и настроение.

Изложбата „Силата на илюзията“ се осъществява с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2021 година.

Очакваме ви!

3

 

3,572 total views, no views today