Home Актуално Пловдив ще почете 146 години от трагичната гибел на Апостола на Свободата Васил Левски

Пловдив ще почете 146 години от трагичната гибел на Апостола на Свободата Васил Левски

Screenshot_1

С поклонение пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика на 19 февруари 2019 г, вторник, от 11 часа в Пловдив ще бъде отбелязана 146-та годишнина от трагичната гибел на Апостола на Свободата Васил Левски. Преди това, в 10 часа, в Църквата „Св. Св. Петър и Павел“ ще бъде отслужена панихида.
Слово пред паметника ще произнесе Христо Христов от Общински комитет „Васил Левски“ Пловдив, а водещ на възпоменателното честване ще е актрисата от Драматичен театър – Пловдив – Мария Генчева.
В церемонията по традиция ще участват представителни формирования от Пловдивския гарнизон – почетна рота, военен духов оркестър и венценосци, членове на Общински Комитет „Васил Левски”, Пловдив и Комитет „Родолюбие”.
В общоградското възпоменание и полагането на венци и цветя ще се включат Кметът на Община Пловдив, Председателят на Общинския съвет-Пловдив, Областният управител, заместник-кметове и представители на общинската администрация и Областната управа, кметове на райони, Общественият посредник на Община Пловдив, Командването на пловдивския гарнизон, представители от армията, църквата, образователни и културни институции, политически и обществени организации, граждани и медии.

4,993 total views, no views today