Home Събития ПОКАНА ЗА ЦЕРЕМОНИЯ НАГРАДА “ПЛОВДИВ”

ПОКАНА ЗА ЦЕРЕМОНИЯ НАГРАДА “ПЛОВДИВ”

покана

Уважаеми госпожи и господа,

На 23 май 2018 г. , сряда, от 18.30 часа в голямата зрителна зала на Дома на културата „Борис Христов“ ще се състои тържествената церемония за удостояване с ежегодната Награда „Пловдив“.
Всяка година в навечерието на 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев връчва престижното отличие на творци и колективи за ярки постижения в културния живот на града, реализирани през предходната година.
С Наградите „Пловдив“ се удостояват творци, творчески колективи, културни, образователни и други институции за конкретно произведение, събитие или факт с реален принос за развитие на културния живот на Пловдив.
Според утвърдения Статут на Награда „Пловдив“, специалистите в отделните комисии отличават един творец или колектив от номинираните във всеки от следните 10 раздела: Художествена литература; Художествен превод; Журналистика; Архитектура; Музика; Театър; Изобразително изкуство; Аудио визуални изкуства, фотография и операторско майсторство; Културно наследство и съхраняване на паметта и Произведение на изкуството, предназначено за деца.

Последното заседание на комисиите е на 22 май, като тогава стават ясни победителите в отделните категории. Имената се пазят в тайна до самата церемония!

Скъпи пловдивчани,
очакваме Ви на 23 май, да отдадем заедно заслужено внимание и да изразим нашата признателност към таланта и постиженията на творците и техния труд за реализирането на културни събития в Пловдив – градът, избран да бъде Европейска столица на културата през 2019 година.
Церемонията е с вход свободен! Молим, да заемете местата си преди 18.30 часа, тъй като събитието се излъчва пряко по БНТ.
Очакваме Ви!

7,720 total views, no views today