Home Събития Ученически фестивал за театрално изкуство „Театър-Игра-Живот“ започва в район „Тракия“

Ученически фестивал за театрално изкуство „Театър-Игра-Живот“ започва в район „Тракия“

Театрални състави от повече от 40 учебни заведения от град Пловдив и областта ще представят 43 постановки на български и чуждестранни автори в новия театрален фестивал.

На 27 и 28 април 2018г. в СУ „Св. Седмочисленици“, район Тракия ще се проведе Ученически фестивал за театрално изкуство „Театър-Игра-Живот“. Фестивалът се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив, в размер на 3820,00 лв., след одобрено проектно предложение по Компонент 3 „Гражданска активност“ по Наредбата за реда и условията за финансиране на инициативи в сферата на културата, част от Календара на културните събития на Община Пловдив.

Във фестивала ще се изявят 14 детски градини и 27 училища от община Пловдив и областта. На сцената на СУ „Св. Седмочисленици“ децата и учениците ще представят общо 43 постановки на български и чуждестранни автори. Участниците се явяват в ученическия фестивал за театрално изкуство „Театър-Игра-Живот“ в три възрастови групи: детски градини, I – IV клас, V – XII клас. Официалното откриване е на 27 април 2018г.,петък, в 09:00 часа в Актовата зала на СУ „Св. Седмочисленици“ в район Тракия.

Съгласно регламента, участниците се явяват в ученическия фестивал за театрално изкуство „Театър-Игра-Живот“ в три възрастови групи: детски градини, I – IV клас, V – XII клас, след заявено участие (с писмена заявка). Петчленно жури оценява представените постановки и присъжда награди за най-добре представилите се. Членове на журито са представители от Драматичен театър Пловдив, Община Пловдив, ПУ “Паисий Хилендарски” и РУО – Пловдив. Фестивалната програма е в два дни, като участниците се явяват по предварително създаден график. Времетраенето на представените продукции е в рамките на 20 минути. Съставите не заплащат такса участие. Награждаването на победителите в края на втория фестивален ден.

6,705 total views, no views today