Начало Категории Околна среда Еко проекти Да намалим шума и праха oколо училището ни, за да запазим здравето на децата

Да намалим шума и праха oколо училището ни, за да запазим здравето на децата

Старта на проекта на Клуб „Млад еколог” при  СОУ „Свети Патриарх Евтимий” бе поставен преди година от доц. Стефан Шилев, директор на Дирекция „Екология и управление на отпадъците“ и инж. Борис Михайлов, управител на фирма „СПЕКТРИ” ЕООД.

Община Пловдив и СПЕКТРИ станаха безвъзмездни партньори в реализацията на проекта, като проведоха с учениците и техните ръководители беседи по една от темите на фокус в проекта –  “Шума в околната среда“ и демонстрация за измервания на шумовите нива.

Общинското предприятие „Градини и паркове“ подкрепи екоклуба като предостави безвъзмездно част от растителността, чрез която бе образуван зелен пояс около оградата на училището, който да действа като бариера за шума и праха от транспортните средства наоколо.

Идеята  бе одобрена  за финансиране по Програмата “Градски предизвикателства“ на Фондация „ЕкоОбщност“. Програмата цели да провокира гражданите да реагират на екологичните проблеми в градската им среда и да спомогнат чрез подкрепата на институциите и общността за своевременното им решаване.

9,070 total views, no views today