Начало Актуално Кметът Здравко Димитров откри учебната година в ОУ „Душо Хаджидеков“

Кметът Здравко Димитров откри учебната година в ОУ „Душо Хаджидеков“

20230915_085727

Училищната общност му връчи благодарствен адрес за съпричастността му към каузите на училището

С нова спортна площадка и ученически звънец стартира учебната 2023/2024 година в основно училище „Душо Хаджидеков“. Специален гост на откриването беше кметът Здравко Димитров, който пожела на децата успешна нова година с думите: „ Не спирайте да мечтаете първокласници, а вие по-големите бъдете им като братя и сестри и им помагайте“!

Директорката Грозденка Николова припомни, че миналата година откриването също се състоя във втората сграда на училището в кв. „Съдийски“, защото броени дни преди началото на учебната година, изгоря покривът на училището. Тогава чрез бързата намеса на градоначалника и институциите за по-малко от месец беше възстановена конструкцията.

Тази година по хубав повод годината се откри пак във филиала. Димитров и Николова прерязаха лента на нова спортна площадка, намираща се в обновения училищен двор.

126 първокласници прекрачиха вратата на „Душо Хаджидеков“. Общо за целия град те са 3300. Днес учебната година откри и заместник-кметът по транспорт на Пловдив Тодор Чонов, който беше гост в Професионалната гимназия по транспорт и строителни технологии „Гоце Делчев“. Там той разгледа новоремонтираните кабинети по история и философия, новата стая “Безопасност по движението” и двата ученически сервиза, като единият е за електрически автомобили.

Заместник-кметът по образованието Стефан Стоянов присъства на откриването в ОУ „Екзарх Антим I”, колегата му с ресор „Спорт и младежки дейности“ Георги Титюков в СУ „Христо Г. Данов“.

Тържествен старт на годината в Националната гимназия за сценични и екранни изкуства даде зам.-кметът по културата Пламен Панов. Поздрав от името на дванадесетокласниците към учениците от осми клас отправи Пресияна Игнатова. По традиция бъдещите абитуриенти поднесоха по една роза на всеки осмокласник.

4,290 total views, no views today