Home Актуално Временно се преустановява разделното събиране на растителни отпадъци в „Коматево“ и „Прослав“

Временно се преустановява разделното събиране на растителни отпадъци в „Коматево“ и „Прослав“

biootpadaci_komatevo

Община Пловдив уведомява жителите на кварталите „Коматево” и „Прослав“, че във връзка с настъпването на зимния сезон и намаляване количеството на растителните отпадъци временно се преустановява обслужването на кафявите контейнери за растителни отпадъци, считано от 01.01.2018 г. до 28.02.2018 г.

Препоръчително е всяко домакинство, което притежава кафяв контейнер, да се погрижи за него, като го прибере и съхранява до изтичане на посочения срок.

На всички, които се отопляват с твърдо гориво през зимния сезон, се напомня, че е забранено изхвърлянето на сгурия в контейнерите за битови отпадъци и в тези за разделно събиране на отпадъци от опаковки, което би довело до запалване на отпадъците в контейнерите. Освен нанасянето на значителни материални щети, се замърсява околната среда и има риск за сградите, които се намират в близост до тях.

Във връзка с това Дирекция „Екология и управление на отпадъците” при Община Пловдив призовава гражданите да сигнализират на тел. 6111 – Общински инспекторат, в районните полицейски управления или на тел. 112 – за спешни повиквания, при всеки случай на злонамерени действия срещу контейнерите. На нарушителите ще бъдат налагани санкции съгласно Наредбата за управление на отпадъците на територията на община Пловдив.

Събирането и извозването на цветните чували за отпадъчни материали от хартия и картон, пластмаси и метали по проекта „От врата на врата“ в квартал „Коматево“ през януари 2018 г. ще се извърши на 3-ти и 17-и.

7,982 total views, no views today