Home Актуално Започна разширението на ОДЗ „Космонавт”

Започна разширението на ОДЗ „Космонавт”

Старт на чаканото от години разширение дадоха днес кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район „Северен“ инж. Ральо Ралев.

Преизчислихме количествено-стойностните сметки на проекта, който заварихме – от 750 хил. лв. цената падна до 560 хил. лв. След обявената голяма обществена поръчка сумата бе занижена до 548 хиляди, разказа инж. Ралев.

Около Нова година ще започне прием в новоразкритите три групи за общо около 60 деца. Като се добавят и досегашните 241 малки посетители, ОДЗ „Космонавт” ще стане не само най-голямото, а и, надявам се, най-хубавото детско задеведение не само в Пловдив, а и в региона, допълни той.

Благодарността си към кмета инж. Иван Тотев и неговия екип изрази директорът на градината Слава Антова. Междувременно санирането на „Космонавт” по програма „Красива България” на стойност 250 хил. лв. върви с ускорени темпове.

На 17 септември ще бъдат открити нови 100 места за децата на район „Северен”: 50 в новия филиал на ЦДГ „Бреза” и още толкова в подблоковите помещения на бул. Марица-север” 53.

Вече са обявени обществените поръчки за строителство на нови детски ясли в район „Тракия” и детска градина в „Южен”, с което до голяма степен ще решим съществуващия все още проблем с недостига на места в детските градини, съобщи инж. Иван Тотев.

8,457 total views, no views today