Home Събития Ивана Муцкова спечели голямата награда на 15-ия юбилеен Международен франкофонски фестивал „Златен ключ – 2018“

Ивана Муцкова спечели голямата награда на 15-ия юбилеен Международен франкофонски фестивал „Златен ключ – 2018“

zlatenkluch6

Изпълнение на песента на Шарл Азнавур „Une vie d’amour” донесе на Ивана Муцкова голямата награда на 15-ия Международен фестивал за франкофонска песен „Златен ключ”. Фестивалът е най-големият музикален форум на Балканския полуостров за мелодични шансони, организиран ежегодно от Алианс Франсез, България, с изключителното съдействие на Община Пловдив.
Статуетка с микрофон и ноти, символ на тазгодишния формат, беше връчена на победителката от Кирил Велчев – изпълнителен директор на фондация „Пловдив 2019“ на гала-вечерта в третия ден от фестивала, който приключи в неделя в Дома на културата „Борис Христов“.
Петима са призьорите в тазгодишното издание на събитието. Ивана Муцкова с изпълнение на джазирана, нова версия на „Шан-з-Елизе” и песента на Шарл Азнавур „Une vie d’amour”, Любомира Бекирова с песните “Tu es toujours la” на Тина Арена и “la Seine” Ванеса Паради, Магдалина Дачева с две песни на Индила “Love story” и “Tourner dans le vide”, Надежда Димова с изпълнение на „Une vie d’amour” и класиката на Жо Дасен “Et si tu n’existais pas” и Стиляна Банкова с песните на Заз “Belle” и “Le sens de la vie” – TAL . Музикалното откритие тази година е 12 –годишната Сесил Алпер от Търговище, която гостува специално на форума с песента на Едит Пиаф “Non, rien de rien и “Elle tu l’aimes” на Елен Сегара.
В музикалната програма се изявиха и носителите на голямата награда от предходните издания, като Марина Спасова, Нели Солакова, Олга Василенко и фаворитката от миналото издание Клавдия Китанова.
Традиционно наградите за участниците са осигурени от фирмите партньори на фестивала – Рефан, Биофреш, сем. Арлин и Давиде Кристиано. Специалната златна монета с лика на св. Богородица Троеручица, изработена по поръчка на Fibank, бе връчена от Зоя Трайкова, Управител на Първа Инвестиционна банка-клон Пловдив на забележителната Ивана Муцкова.
През 2019 година, когато Пловдив ще бъде Европейската столица на културата, Алианс Франсез и Фондация Пловдив 2019“ ще работят ЗАЕДНО по общ, мащабен и атрактивен проект със заглавие „Тракия”. Той обединява българските фолклорни традиции, съхранени в танците, пеенето и народната тракийска носия с френските шансони и едно типично френско ноу-хау – Висшата мода. Френски дизайнер и неговият екип работят вече по създаването на колекция Висша мода, като орнаментите по моделите са инспирирани от българските шевици.
zlatenkluch5

zlatenkluch7

6,497 total views, no views today