Home Пловдив днес Коледната къщичка пред Общината ще работи и в дните на коледните празници

Коледната къщичка пред Общината ще работи и в дните на коледните празници

20181218_170956-01

В дните на Коледа – 24, 25, 26 декември Коледната къщичка пред Община Пловдив ще продължи да работи без да спира. За радост на пловдивчани и гостите на града на място се продават ръчно изработени коледни играчки и украси за елха. Уникални картички, магнити и хартиени снежинки могат да зарадват малки и големи.
Община Пловдив и дирекция „Социална политика“ приканва всеки, който желае да закупи от изделията.
Набраните средства от продажбата на играчките и украшенията ще се ползват от общинските социални услуги и институции за разширяване възможностите за социална интеграция и ресоциализация на потребителите, участващи в програмите за арт-терапия.
Целта е разбира се повече от благотворителна и е в полза на „АТЕЛИЕ ЗА СТЪКЛЕНИ ВЪЛШЕБСТВА” към Дом за възрастни хора с умствена изостаналост „Св. Врач”.
Магнитите за хладилници и керамичните висулки са направени от работещите в ОП „Социално предприятие за хора с увреждания“, което беше създадено преди няколко месеца по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020 г., приоритетна ос 2 „Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване”.
Социалната коледна къщичка ще бъде работи до 5 януари 2019 година и всеки желаещ да подпомогне социалната кауза може да се включи, като закупи коледна играчка или украса за дома.

DSC_4926

6,474 total views, no views today