Home Пловдив днес Нови промени в квартал „Капана“ по отношение на издаване на разрешения за маси за открито сервиране

Нови промени в квартал „Капана“ по отношение на издаване на разрешения за маси за открито сервиране

DSC_9100.1

Улица „Йоаким Груев“ става пешеходна зона, вече има поставен знак, забранено е и паркирането, като при нарушение глобата е 50 лева. Контролът е постоянен, като дежурят екипи на „Общинска полиция“ и „Общинска охрана“. Това съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев във връзка с въвеждане на промени в общинската политика за развитие на зоната.
Подготвят се две нововъведения по отношение на издаване на разрешения за маси за открито сервиране в кв. „Капана“. Едната е даване на разрешение през улица, за да има повече столове и места за сядане. Т.е. не е задължително да бъдат в непосредствена близост до съответното заведение, а отсреща или в близост, като това ще става след взимане на съответното съгласие на собствениците.
Втората е даване на възможност за разполагане на барове на улиците, отново в зоната на съгласуваните схеми.
„По този начин ще има повече хора, които да намерят своите места за сядане“, уточни кметът Иван Тотев.
В тази връзка той съобщи още, че общинската сграда на улица „Йоаким Груев“ №13 ще бъде дадена под наем чрез търг за срок от 10 години за ресторант. Обмисля се ремонтните дейности, които бъдещият наемател ще направи, да бъдат за сметка на наема.
Служителите от отдел „Образование“ и „Здравеопазване“ на район „Централен“ и военния отдел, които в момента помещават първия и втория етаж, ще бъдат преместени на адреса на „Пловдивския общински инспекторат“ до Цар-Симеоновата градина. Пловдивският общински инспекторат пък се мести на улица „Лев Толстой“ № 2 (където преди това се помещаваше администрацията на район Източен).
Работи се и по ремонта на сцената на Ядрото, като плановете са да се стартира общинска програма – всеки петък и събота, когато времето е топло, от пролетта до есента, да има жива музика за 1 час вечер. Участие могат да вземат различни изпълнители, оркестри и т.н. Целта е превръщането на мястото в атракция и приятна за разходка.
Предстои да бъдат подменени и всички указателни табели в квартал „Капана“ по подобие на тези в Стария град.

10,384 total views, no views today