Home Пловдив днес ОП „Чистота“ продължава зимното почистване на Пловдив, 55 снегорина обработват пътищата

ОП „Чистота“ продължава зимното почистване на Пловдив, 55 снегорина обработват пътищата

snegopochistvane

Започналият снощи около 21 ч. снеговалеж се очаква да продължи почти без прекъсване и утре, 55 снегорина почистват пътищата в Пловдив. Това заяви директорът на ОП „Чистота“ Иван Стоянов.
Още в 19 ч. вчера на работа са излезли 26 разпръсквача на сол и калциев хлорид, които са обработили първо вътрешнокварталните улици, а от 21 ч. – булевардите и другите големи пътни отсечки. В резултат на това шосетата в целия град тази сутрин бяха на черен асфалт, а вътрешноградският транспорт работи в нормален режим.
Велоалеите, централните площадни и пешеходни зони също са почистени с помощта на 6 мултифункционални малогабаритни машини. В ранните часове около 400 служителки ръчен труд се заеха със снегопочистването на автобусните спирки, подлезите и тротоарите.
„Задачата ни сега е да разчистим образувалата се по шосетата киша, за да не се превърне в ледени коловози при очакваните ниски температури. Продължаваме работа в целия град с особено внимание към входно-изходните артерии, където са възможни снегонавявания“, каза Иван Стоянов.
По данни на метеоролозите образувалата се снежна покривка в Пловдив е около 30 см. Според прогнозите снеговалежът ще продължи до сряда с трайно понижение на температурите.

9,519 total views, no views today