Home Събития Петата изложба “Пловдив през годините”

Петата изложба “Пловдив през годините”

Pokana-2017

Емблематичните пловдивчани, онези, без които градът днес нямаше да е същият, са във фокуса на поредната патриотична инициатива на ИК “Марица”.
В петата изложба “Пловдив през годините” ви представяме онези просветени, щедри и енергични личности, станали неразделна част от историята.
Знаем, че пловдивчани обичат своя град, гордеят се с него и добре познават миналото му. Вероятно обаче не са малко онези млади хора, за които д-р Георги Вълкович и Стою Шишков са само имена на улици и се питат кои всъщност са въпросните люде. Това със сигурност повече няма да се налага, ако посетят нашата изложба.

Във времето от 23 октомври до 21 ноември пловдивчани и гостите на града ще научат любопитни подробности за живота на знаковите личности и тяхното дело.
Отредили сме специални табла с уникални фотографии на Димитър Кудоглу, Божидар Здравков, Йосиф Шнитер, Магърдич Томасян, Павел Калпакчиев, Люсиен Шевалас, Христо Данов, Найден Геров и останалите съзидатели на забележителния град.

Паната със снимки и информация за хората, дали неповторимия днешен облик на Пловдив, ще бъдат разположени на входа на Цар Симеоновата градина.

Изложбата е реализирана в партньорство с община Пловдив и с подкрепата на КЦМ, Банка Societe Generale Експресбанк, УМБАЛ Еврохоспитал, УСБАЛАГ Селена, Роза Импекс, ИСА 2000 ЕООД, Недев ЕООД, Credissimo, Пица и паста ресторанти “Верди”.

ЕМБЛЕМАТИЧНИТЕ ЛИЧНОСТИ

6,057 total views, no views today