Home Събития Среща на екипа на ОИ ”Старинен Пловдив” с представители от дружество „Славянская артель” от Новосибирск

Среща на екипа на ОИ ”Старинен Пловдив” с представители от дружество „Славянская артель” от Новосибирск

IMG_7303

Днес в Общински институт ”Старинен Пловдив” се състоя среща на представители на дружество „Славянская артель” от Новосибирск, Русия с директора на института Йордан Илиев и служители от отделите „Маркетинг” и „Културна политика“. Целта на визитата, инициирана от руската страна бе да се обсъдят бъдещи възможности за обмен на туристи в областта на културния, младежкия, поклоническия туризъм и предприемачеството. Вячеслав Думенко от Новосибирск разказа за уникалните природни и туристически забележителности на Сибир и Якутия, като подчерта, че основният приоритет на дружеството е да се работи за укрепване на приятелските връзки с България и страната ни да се превърне в желана и предпочитана дестинация за хората от далечен Сибир.

Участниците в срещата останаха изключително приятно изненадани от забележителните познания по история на България, които демонстрира Вячеслав Думенко. Той подчерта, че обиколката на руските гости в нашата страна и посещението им в няколко български общини са съвсем съзнателно организирани в навечерието на Националния празник на България – 3-ти март. На срещата присъстваха също и Артур Пютсен, търговски директор на „Славянская артель” и Елена Иванова, изпълнителен директор на представителството на дружеството „Славянская артель”, намиращо се във Варна.

От своя страна директорът на ОИ ”Старинен Пловдив” Йордан Илиев запозна гостите с приоритетите, залегнали в културната и в туристическата програма на Пловдив, както и за подготовката за следващата 2019 г., когато градът ще бъде Европейска столица на културата. Той увери руските представители, че Община Пловдив ще положи необходимите усилия да поддържа дружески и делови контакти с приятелите на България в Сибир.

7,481 total views, no views today