Home Събития „Дон Жуан“ на Сашо Морфов и Народен театър „Иван Вазов“ гостува в Пловдив

„Дон Жуан“ на Сашо Морфов и Народен театър „Иван Вазов“ гостува в Пловдив

1

Култовата постановка „Дон Жуан“ от Жан Батист Молиер на Народен театър „Иван Вазов“ гостува в Пловдив на 10 април. Представлението ще се играе от 19:00 ч. на сцената на Дом на културата “Борис Христов”.
Постановчик и режисьор на спектакъла е Александър Морфов, сценографията е отново на Александър Морфов и Александър Орлов, костюмите са дело на Марина Райчинова, а хореографията на Мила Искренова.
В „Дон Жуан“ участва цяла плеяда звезди на най-престижната сцена в държавата – Ана Пападопулу, Валентин Ганев, Валери Йорданов, Велислав Павлов, Владислава Николова, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Деян Донков, Ева Данаилова, Жорета Николова, Захари Бахаров, Милена Аврамова, Пламен Пеев, Рени Врангова, Руси Чанев, Слав Бистрев, Теодора Духовникова, Филип Аврамов, Юлиан Вергов.
Спектакълът е удостояван с множество награди, сред които: 3 награди АСКЕЕР 2007 за поддържаща женска роля (Рени Врангова), за режисура (Александър Морфов), за най-добро представление
Също три са и получените Награди ИКАР 2007 – за най-добър спектакъл, за режисура (Александър Морфов), за поддържаща мъжка роля (Захари Бахаров).
За да се включите в актьорската стихия на невероятни сценични превъплъщения.
За да видите как вечният прелъстител Дон Жуан влиза в безспирен дуел с любовта, със съмнението, със света и дори със себе си. За да усетите неспирната жажда да обичаш, но и невъзможността да се наситиш и да се насладиш на любовта. За да си зададете винаги актуалните въпроси – Как да живеем? И в какво да вярваме?
Вижте разтърсващият и демоничен Деян Донков като Дон Жуан и актьорите от Народния театър на 10 април, 19 часа в ДК „Борис Христов“.
Билети се продават на касата на “МаскАрт” в ДК”Борис Христов”. За контакт тел. 0894 61 11 88

6,056 total views, no views today