Home Събития Индийски уикенд в МОЛ„Марково тепе”

Индийски уикенд в МОЛ„Марково тепе”

Indian
През двата почивни дни, 23 и 24 ноември, от 11.30 до 19.30 часа, МОЛ „Марково тепе” ще приюти един пъстър фестивал, който се провежда за първи път в град Пловдив. „Ароматите на Индия” обещава вкусни индийски вегетариански ястия, традиционни сувенири, козметика, дрехи, ароматни подправки, индийски бира и вино, музика и танци.
По време на фестивала посетителите ще научат как се облича индийско сари, а момичетата ще могат да си тръгнат нарисувани с екзотичен боди арт с къна. Желаещите да се образоват ще слушат лекции и ще беседват по разнообразни теми за йога, аюрведа, здравословно хранене и управление на стреса.
Гост лектори са Румен Леонидов, д-р Сатян Падора, д-р Сид Кулкарни, д-р Маной, д-р Румяна Дамянова, Стив Сатя, д-р Мона Каушик, Юрий Ковачев. Ще има също демонстрации на йога, индийски танци, катпутли и пясъчна мандала с участието на публиката. На индийските храни и напитки компания ще прави българският мед на фирма „Пчеларят”.
Откриването е на 23 ноември от 11.30 часа, ет.1, над партера, с вокално изпълнение на българския и индийския химни, запалване на свещи, последвано от мантра и индийски танци.
Фестивалът „Ароматите на Индия” се провежда от Българо-индийския технологичен форум „Махатма Ганди” с подкрепата на Община Пловдив, МОЛ „Марково тепе”, Тех парк „Оптела”- Пловдив, Орфей Клуб Уелнес – Пловдив, „Сдружение ресторантьори и хотелиери Тракия”, Пчеларско сдружение „Акация 1899”, Фондация „Девам”, Клуб „Приятели на Индия”, Сатя Намасте, Самсара Аюрведа, Училище за индийски танци „Кая”.

Подробната програма и локации следете във Фейсбук събитието на фестивала и www.cluborfei.com.

6,697 total views, no views today